Nio kommentarerna som ligger till grund för de stora avhoppen från det kinesiska kommunistpartiet.  Idag är siffran uppe i över 341 miljoner människor som officiellt deklarerat att de avsagt sig sitt medlemskap i partiet och dess underorganisationer http://tuidang.epochtimes.com/ . Kap 4 del 1.

Grace Mann, en av våra kollegor från engelska SOH radio network berättar en historia som utspelade sig i USA på 60-talet.  En liten flicka undrade varför hon som var ett så snällt barn och alltid hjälpte till hemma inte blev belönad för det men att hennes bror som alltid busade och gjorde ofog istället fick en kaka?  Svaret som publicerades i tidningen var lite ovanligt.

Och sist men inte minst kan vi tipsa om ett seminarium i Göteborg som människorätts-organisationen International Society for Human Rights arrangerar på temat ”Vad händer i Kina idag”.  Vad har Kinas ledning för agenda och hur det påverkar Sverige, och varför pågår det demonstrationer i Hongkong.  Ett annat ämne som kommer att tas upp är organstölderna från samvetsfångar, uppgifter som kommit fram i Kina-tribunalen i London i juni i år.

Den 1 oktober på biograf Zita, Folkets bio visas den Oscars-tävlande och mångfalt belönade dokuthrillern LETTER FROM MASANJIA! Kinesisk tebjudning med tilltugg och frågestund med regissören, producenten och vinnaren av Peabodypriset, Leon Lee, via videolänk från Kanada. Mer info på www.zita.se

En timme nyheter, kultur och visdom om och från Kina
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *