Kinas ekonomiska påtryckningar kritiseras hårt av Australien i Världshandelsorganisationen, WTO.  

Peking kan lockas att invadera Taiwan för att komma åt världsledande chiptillverkning.

Prisbelönt journalist visar starka bevis för en läcka från laboratorium i Wuhan. 

Kina-experten Manyang berättar bland annat om oroligheterna runt Taiwan, både över och under ytan i Sydkinesiska sjön. Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europé.

Tingting och Sofia ska ge oss en ny lektion i kinesiska.  Idag har vi kommit fram till den sjätte lektionen och vi ska få lära oss veckodagarna och hur man upprepar verbet när man svarar på frågor. 

Grace Mann återger en traditionell mongolisk berättelse om den gode jägaren Hailibu som räddade både djur och människor från att fara illa.

Kan honung vara lika bra som antibiotika?  Enligt en studie som genomförts på Oxford University Medical School och som publiceras i Brittish Medical Journal kom forskarna fram till att honung är effektivare och mindre skadligt än de vanliga medicinerna.  I studien överträffade användandet av honung inte bara placebo utan även vanlig medicin mot hosta och förkylning.  Läs mer om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-11-01 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *