Oron ökar för Kinas fastighetskris.

LinkedIn lämnar Kina.

Kina vill skapa en ny medial världsordning.

Kina-experten Manyang berättar om Evergrande och vad som kan hända ifall de riskerar att gå omkull.  Han tar också upp hur Kina skulle kunna använda gisslandiplomati för att uppnå det dom vill och också hur ett strömavbrott i Kina medvetet skapats för att kunna öka tillverkningen av superavancerade vapensystem

Den här gången ska våra lärare i kinesiska, Tingting och Sofia, bland annat lära oss hur man frågar vad klockan är.

Gracee Mann, en av våra kollegor från engelska SOH radio network berättar en historia som utspelade sig på en tidning i USA på 60-talet.  En liten flicka skrev till tidningen och frågade varför hon, som var ett så snällt barn och alltid hjälpte till hemma, inte blev belönad för det, men att hennes bror som alltid busade och gjorde ofog istället fick en kaka?  Svaret som publicerades i tidningen var lite ovanligt…

Och till sist kan vi berätta att våra fina svenska kor nu kan bli terapeuter.  Enligt ett pressmeddelande från Arla upplever många som arbetar med kor att kossorna har en trygg och lugnande inverkan. Nu ska fler få möjlighet att känna kossornas trygga lugn när Arla lanserar KoBT, eller Ko-besökstid, tillsammans med några utvalda gårdar, som kan erbjuda ett kostnadsfritt Ko-besök. Enligt Arla kan umgänget med kossorna minska stress och ångest och istället ge besökaren lugn, glädje och välmående. Under en terapisession får besökaren umgås upp till 20 minuter med en ko. Enligt Arla är de terapeutiska kossorna bra på att lyssna och man kan prata om vilka bekymmer som helst.  Läs mer om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

2021-10-18 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *