Hotet mot Sverige från främmande makt blir större.

Politiker och experter kräver att Kinas statliga organskörd stoppas.

Gisslan-diplomati; Kanada släpper Huaweis ekonomichef och Kina släpper två kanadensare.

Vi ska få höra Kina-experten Manyang berätta om det tyska krigsfartyget som tagit sig till Sydkinesiska sjön och vad egentligen Xi Jinpings senaste uttalande ”Låt oss bli rika tillsammans” betyder?

Vi besöker TingTing och Sofia igen som i den fjärde lektionen lär oss att räkna på kinesiska.  Vi får lära oss säga årtal, lyssna en snutt på ett kinesiskt musikstycke och så berättar dom om det traditionella tvåsträngade instrumentet erhu.

Grace Mann berättar om det kinesiska tecknet Ren som betyder tålamod eller uthållighet och hur man såg på det i det gamla Kina. Vi får också höra en historia som beskriver hur det går till och vad effekten kan bli.

Förr associerades meditation ofta med munkar och lärda män som befann sig på en inre resa mot upplysning. Idag är meditation tillgänglig för alla och allt fler söker det lugn och den klarhet som inre stillhet kan ge. I den vetenskapliga tidskriften Brain and Cognition kan man läsa resultaten av forskning på meditations- och qigongmetoden Falun Gong.  Studien visade att erfarna utövare visade förbättrad kognition, särskilt för tillstånd som krävde samordning av båda hjärnhalvorna. Falun Gong-övningarna är mjuka och långsamma. Utövningens essens, handlar om att följa de universella principerna sanning, godhet och tålamod.  Läs hela inslaget om hur meditation påverkar hälsan och andra artiklar om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

2021-10-04 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *