Kina investerar stort i hamnar i andra länder för handel och militär närvaro

Kinesiska Evergrande betalar sina skulder med rabatterade fastigheter.

Kinesiska kommunistpartiets anti-satellitvapen oroar USA.

Kina-experten Manyan berättar om Kinas delaktighet i Talibanernas övertagande av Afghanistan och ifall det är troligt att samma sak kommer att hända i Taiwan.   Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europé. 

Nu ska vi hälsa på hos TingTing och Sofia igen som i den tredje lektionen i kinesiska fortsätter att lära oss några fraser som är bra att kunna när man träffar nya vänner, och vi får också lära oss lite om den kinesiska Zodiaken som skiljer sig en del från vår västerländska kalender..

Grace Mann en av våra kollegor från engelska SOH radio network ska berätta om en händelse i Kinas gamla historia som gett upphov till ett känt talesätt i landet, och vad det egentligen innebär. – Att vattna grannlandets melonfält.  

Naturliga dofter från bland annat frukt och blommor har en lugnande inverkan och ökar välbefinnandet. Det visar en studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, enligt en rapport i tidningen Epoch Times. Forskarna undersökte hur deltagarna i studien, som alla behandlades för stressrelaterad mental ohälsa, uppfattade och interagerade med trädgårdens doftlandskap. Doften av växter, särskilt olika sorter av citrusdoftande pelargon som exempelvis Rosengeranium eller som den kallades förr doktor Westerlunds hälsoblomma, kan stödja mental återhämtning och bidra till en upplevelse av inre ro, enligt studien.  

Läs hela inslaget om hur dofter påverkar hälsan och andra artiklar om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-09-20 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina
Märkt på:                                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.