Kinesisk teknikjätte köper in sig i den svenska internetläkaren Doktor.se·     

Världshälsoorganisationen uppmanar Kina till transparens angående covid-virusets ursprung. 

70 år sedan Kina marscherade in i Tibet.   

Uppdatering från Tuidang Center om alla avhopp från det kinesiska kommunistpartiet, KKP.

Manyan berättar om varför USA’s president Biden ändrat ståndpunkt om covid-virusets ursprung och beordrat USA’s underrättelsetjänst att genomföra ytterligare undersökningar ifall viruset spridits från ett högsäkerhetslabb i Wuhan. En högt uppsatt person från det kinesiska kommunistpartiet som antas ha hoppat av till USA och tagit med sig mycket känsliga uppgifter.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe. 

Att kunna olika språk fungerar ofta som en dörröppnare och det är lättare att få kontakt med lokalbefolkningen när man är ute och reser, eller när turister kommer till stan.  Idag går TingTing och Sofia igenom några hälsningsfraser som är bra att kunna när man träffar nya vänner.

Idag kommer Daniel, en av våra kollegor från engelska SOH radio network, att dela med sig av gammal visdom från den gamla traditionella kinesiska kulturen och hur man på den tiden såg på yin och yang.

Och avslutningsvis lite info från en ny studie från Linnéuniversitetet i Kalmar där man kommit fram till att närsynthet hos barn kan bero på att de spenderar mer tid inomhus.  Att barn och tonåringar spenderar alltmer tid framför mobiltelefoner, datorer och surfplattor är idag ett faktum.  Enligt Pelsin Demir, en av forskarna bakom studien, leder det också till att de i högre grad stannar inomhus i stället för att gå ut i dagsljuset, vilket kan spela en avgörande roll för synen.  Det förstärker teorin om att det beror på att dagsljuset och den spektrala sammansättningen av det naturliga ljuset påverkar ögat.

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.seepoch med c h eller på Epoch Times Nordic på Facebook.

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-08-30 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina
Märkt på:                                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.