• Kina började utveckla coronavaccin innan pandemin tillkännagavs. 
  • Kina har som mål att censurera det globala internet.
  • Pekings infiltration av internationella myndigheter och organisationer

Manyans kommenterar om Mike Pompeos uttalande att ”Svaghet ger krig”.  Ett uttalande som kan vara mer aktuellt än någonsin om man tittar på Bidenadministrationens Kinastrategi.  ManYan växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser och har talat i FN och flera europeiska parlament.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europé.

Vi fortsätter våra språklektioner i kinesiska.. Och återvänder till den lilla restaurangen tillsammans med TingTing och Sofia…

Grace Mann från engelska SOH radio berättar om hur den gamla kinesiska arkitekturen harmoniserar med himlen, jorden och människan, och hur universums element är införlivade i den på alla sätt.

Alexandra De Paoli, örtterapeut, journalist och fotograf låter sig inspireras från sin italienska mormor och Steve Brills kokbok The Wild Vegetarian Cookbook.  Kirskål som av många betraktas som ogräs men som faktiskt är väldigt nyttigt och lätt att använda i en sallad, eller varför inte göra en vegetarisk lasagne med den, eller varför inte plocka maskrosblad, de växer ju i stort sett överallt och gör en Radicchio, en fantastisk pastarätt som ursprungligen kommer från Italien, där originalreceptet görs på en röd sallad men som med fördel kan bytas mot maskrosblad.  Titta in på www.epochtimes.se för recept på båda rätterna.

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se eller på Epoch Times Nordic på Facebook.

2021-05-17 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina
Märkt på:                                            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *