• Kinesisk statsmedia stoppas utomlands.  
  • Peking kritiserar Japan för dess hantering av avfallsvatten från kärnkraftverk.
  • Den kinesiska telekomjätten Huawei stöter på nytt motstånd

Manyan förklarar vad som gäller i Kina. Följ eller bli förföljd… Han ger också en djupare analys av slavarbeten och koncentrationslägren i Kina samt kontroverserna runt HM.  ManYan växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser och har talat i flera europeiska parlament och i FN. Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi fortsätter våra språklektioner i kinesiska… Och nu får vi lära oss hur man pratar med en kines som flyttat till Sverige.

Vår kollega Grace Mann från engelska SOH radio berättar en historia från svunna tider i Kina, den handlar om en ung man som gick i lära hos en gammal mästare och de råd han fick med sig.

Forskare i Brasilien experimenterar med en ny behandling för svåra brännskador med skinnet från fisken tilapia som bandage.  Resultaten är positiva.  Smärtan och läkningstiden minskar och tilapians skinn innehåller fukt, collagen och resistens mot bakterier jämförbart med den mänskliga huden vilket främjar läkningen.

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se eller på Epoch Times Nordic på Facebook.

2021-05-03 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *