• Det kinesiska kommunistpartiet, KKP, investerar i franska statens skulder.
  • Ny bok exponerar kinesiskt tvångsarbete. 
  • FN kan få besöka Xinjiang – men får inte göra någon utredning.

Manyan berätta om stormaktsmötet i Alaska och hur Kina utmanar USA. Kina accelererar mot att uppnå världsherravälde genom att använda sig av ”den starkares rätt”. Det inte bara är en konflikt mellan länder utan en konflikt mellan två värdesystem.  Tyranni och diktatur på ena sidan och demokrati med mänskliga fri och rättigheter på andra.  ManYan växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser och har talat i flera europeiska parlament och i FN.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi fortsätter våra språklektioner i kinesiska.. Och den här gången ska TingTing och Sofia ta med oss på restaurang och vi får lära oss hur man beställer olika maträtter och vad man säger när man vill betala.

Grace Mann från engelska SOH berättar en historia om en man som läste Lao Zi’s skrifter Dao De Jing och fick insikter om förhållandet mellan vältalighet, godhet och orättvisa och att vänliga personer inte grälar med varandra. 

Våren är här och det blir lättare att ta sig ut i naturen. Att regelbundet spendera lite tid ute i naturen kan dämpa ångest, depression och negativa tankar och minska symtomen på ADHD och koncentrationssvårigheter hos barn betydligt.  Det finns fler positiva effekter av att vara ute och gärna nära vatten, det ökar självförtroendet, vårt mentala välbefinnande och det främjar empati och medmänsklighet.  Så vad väntar vi på.. ut i det gröna och njut…

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se eller på Epoch Times Nordic på Facebook.

2021-04-12 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.