• Kina lanserar sin egen digitala valuta, ”e-yuan”. 
  • Lista över närmare 10,000 kinesiska människorättskränkare tillgänglig. 
  • Kinesiska tech-jättar kringgår Apples kommande sekretessregler.

Vi ska få höra Kina-experten Manyan beskriva hur världsläget har förändrats efter presidentbytet i USA. Han talar också om det faktum att vaccin mot Covid-19 gavs till medlemmar i det kinesiska kommunistpartiet redan för ett år sedan.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi fortsätter våra språklektioner i kinesiska.. Den här gången kommer Tingting och Sofia att lära oss hur man uttrycker vilket humör man är på… 

Idag ska vi berätta tre korta historier.  Den första handlar om hur en åsna kan ge insikt om hur man kan hantera svårigheter man möter.  Den andra handlar om hur ens tankar kan påverka hälsan, och den tredje om varför man inte ska skaffa sig tillgångar genom ohederliga metoder…

Det går att skaffa sig bättre vanor! Om man vill..  Det tar enligt affärscoachen och författaren Brian Tracy ca tre veckor att utveckla en ny vana.  Här är några tips för att nå dit.  Bestäm dig för vilken vana du vill utveckla och fokusera på den till 100%.  Håll ut och belöna dig själv på ett sätt som inte krockar med din nya goda vana… 

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, miljö och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se epoch med c h.

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-03-29 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *