• Expert avslöjar kinesisk kärnvapensatsning. 
  • Ledande brittiska forskare samarbetar med Kinas kärnvapenprojekt.
  • Känd kinesisk transplantationsläkares död sprider ljus över organskörd. 
  • Wuhans kontroversiella virologiska institut forskar på ett nytt virus.

Vad har gjort Kina så ensamt?  Varför har Kina så många konflikter? Är Kinas vänner verkliga vänner? Kinaexperten Manyan reder ut begreppen.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi har kommit fram till den tionde lektionen i kinesiska med TingTing och Sofia och den här gången blir det ett besök i en affär för att handla några saker.

Vår kollega Grace Mann från engelska SOH berättar om en miljonärs testamente.  Historien börjar med att hustrun till en rik affärsman tappar sin plånbok som förutom stora summor kontanter också innehåller ett hemligt marknadsföringsdokument…

Om man sover 7-9 timmar på natten spelar det då någon roll när man somnar? Ja, det gör det, i alla fall enligt kinesisk medicin. I tusentals år har kinesisk medicin ansett att det finns en dygnsrytm som utgår från kroppens vitala energi och organ, och som synkroniseras med naturens ebb och flod.  Så när vi stannar uppe sent, arbetar vi inte bara emot vår egen kropps naturliga cykel utan också mot naturens momentum som vi i allra högsta grad är kopplade till, förklarar Tsao-Lin Moy, läkare i kinesisk medicin… 

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, miljö och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-03-15 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *