• Robotdammsugare skickar data till Kina
  • USA:s president Joe Biden pausar rättsliga åtgärder mot Kina-baserade sociala medieplattformarna TikTok och WeChat.
  • Säkerhetsproblem med kinesisk ansiktsapp

Kinaexperten Manyan berättar mer om hur kommunistisk infiltration skett över hela världen under det senaste århundradet.  Man Yan är en erfaren Kinaexpert som växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har talat i Sveriges riksdag, andra europeiska parlament och FN.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi ska besöka TingTing och Sofia igen för fortsättningen på lektionerna i kinesiska.  Idag har vi kommit fram till den åttonde lektionen och vi ska få lära oss lite mer om familjemedlemmarna. 

Det finns många intressanta historier om hur man såg på det mänskliga livet i det antika Kina.  Grace Mann, en av våra kollegor från engelska SOH radio network ska berätta en historia från gamla tider i Kina.  Den handlar om hur människans karaktär bestäms av personens tankar och handlingar och hur viktigt det är att vara ödmjuk och hjälpsam i livet oavsett i vilka omgivningar du befinner dig, och hur det i sin tur kan avgöra personens öde och framtid.

Förlylningssäsongen är inte riktigt över än så du får några tips från vår mediepartner den engelska utgåvan av tidningen Epoch Times och hälsocoachen Derek Henry.  Prova naturliga örter och oljor som är virushämmande och antibakteriella.  Ju fler av örterna och oljorna som du använder i kombination med varandra desto bättre effekt kan du vänta dig och du stärker även ditt immunförsvar, så det blir en win-win.

Fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hittar du hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-02-22 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *