• Coronaviruset kommer från en laboratorieläcka i Kina enligt en tysk forskare
 • Flera medlemmar i den WHO-ledda expertgruppen som skulle utreda virusets ursprung avslöjas ha band med Kina. 
 • USA beskyller Kina för miljontals falska munskydd, Sverige också drabbat.

Hur kommer Joe Biden att agera mot Kina?  Kinaexperten Manyan reder ut begreppen och hur USA under nye presidenten Joe Biden kommer att hantera utmaningen med Kina.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi ska besöka TingTing och Sofia igen för fortsättningen på lektionerna i kinesiska.  Idag har vi kommit fram till den nionde lektionen och vi ska få lära oss några små men viktiga ord. 

Det finns många intressanta historier om hur man såg på det mänskliga livet i det antika Kina.  Grace Mann berättar om hur man ansåg att en människas karaktär och temperament kan formas av musik.  Förr i tiden i Kina ansåg man också att musik användes för att undervisa människor.

Och här är en intressant tanke.. För att uppnå det du vill i livet, prova att jämföra dig med ditt framtida jag.  Jay Harrington med bloggen Life and Whim ger bra tips till att leva ett stort liv genom små ögonblick.  Ditt framtida jag kommer att försäkra dig om att alla misstag och dåliga val du gjort bara var farthinder på vägen.  Förändring sker stegvis och all den kraft, uthållighet och energi du måste satsa faktiskt är värt det.  För DU är värd det! Läs mer från Jay Harringtons blogg hos vår mediepartner tidningen Epoch Times engelska utgåva på www.theepochtimes.com.   Och du kan också hitta fler upplyftande tankar från Jay Harrington på hans blogg som du hittar på www.LifeandWhim.com    

Vill du läsa mer om livsstil, hälsa, mat, miljö och vetenskap och fler nyheter så besök vår medieparter tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-03-01 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

En reaktion på “2021-03-01 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

 • 2021-04-10 kl. 19:13
  Permalänk

  It’s an awesome piece of writing
  for all the internet viewers; they will get benefit from
  it I
  am sure.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.