• Kina hotar med att hämnas på Sverige för att ha stoppat Huawei från att delta i 5G-auktionen. 
  • Twitter har stängt ner kontot för Kinas ambassad i USA
  • Storbritannien återkallar giftigt handdesinfektionsmedel tillverkat i Kina

Kinaexperten Manyan berättar om Vatikanens hemliga avtal med det kinesiska kommunistpartiet KKP, och appen Tiktok som ägs av kinesiska ByteDance och som anses spelat en stor roll innan det amerikanska valet.  Man Yan är en erfaren Kinaexpert som växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har talat i Sveriges riksdag, andra europeiska parlament och FN.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Tingting och Sofia ska ge oss en ny lektion i kinesiska.  Idag har vi kommit fram till den sjätte lektionen och vi ska få lära oss veckodagarna och hur man upprepar verbet när man svarar på frågor. 

Det finns många intressanta historier om hur man såg på det mänskliga livet i det antika Kina.  Historien vi ska lyssna på idag berättas av Grace Mann och handlar om en ung man som sökte meningen med livet.  Han frågade alla han mötte på sin väg men tyckte inte att han blivit upplyst på något sätt.  Senare fick den unge mannen veta att det fanns en munk som hade nått upplysning inte långt ifrån hans hemby…

Du får veta mer om kryddorna cayennepeppar, kanel och vitlök som är vanliga smakförhöjare.  Men inte bara det, utan dom är också bra för att stärka cirkulationen och kan hjälpa hjärtat att slå lite lättare

Fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hittar du hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se  

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-02-01 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *