• Kinesisk toppdiplomat uppmanar Vita huset att följa Pekings regler. 
  • Storbritannien återkallar den kinesiska tv-kanalen CGTN:s licens.
  • Människorättsgrupper uppmanar till bojkott av dom olympiska spelen i Peking. 
  • Peking slår tillbaka och attackerar BBC på grund av BBC:s corona-rapportering. 

Kinaexperten Manyan talar idag om World Economic Forum i Davoz som hölls digitalt där Kinas ledare Xi Jinping var inbjuden att hålla öppningstalet. Han berättar också om hur mobiltelefonabonnemangen har minskat med flera miljoner på grund av spridningen av covid-19 i Kina. Man Yan är en erfaren Kinaexpert som växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har talat i Sveriges riksdag, andra europeiska parlament och FN.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser.  Vill du höra mer från ManYan kan du hitta honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Tingting och Sofia ska ge oss en ny lektion i kinesiska.  Vi är ny framme vid den sjunde lektionen och vi ska få lära oss mer om veckodagarna. 

Det finns många intressanta historier om hur man såg på det mänskliga livet i det antika Kina.  Elisabeth Chang berättar om hur man förr trodde att ödet inte kunde förändras och att det redan var förutbestämt vem man skulle gifta sig med..

Och så här i förkylningstider tipsar vi om superdrycken som kan avgifta din kropp och stärka immunförsvaret, och som dessutom kan göra att du blir av med lite extra kroppsfett och boosta din energi.

Fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap hittar du hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-02-15 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.