• Risk för ett nytt fall liknande Gui Minhai-fallet. 
  • Överhuset i Storbritanniens parlament antar en lag som ska bekämpa organstölder i Kina.
  • Kina patenterar teknik för identifiering av uigurer.

Kinaexperten Manyan berättar om det kinesiska talesättet  att ”plundra ett brinnande hus” och hur detta har blivit den taktik kinesiska kommunistpartiet använder på västvärlden.   Man Yan är en erfaren Kinaexpert som växte upp i Hongkong, studerade i Sverige och bor sedan många år i Tyskland. Han har talat i Sveriges riksdag, andra europeiska parlament och FN.  Han har en bred och djup förståelse av många av dagens brännande nyhetshändelser och du hittar honom på Youtube på kanalen Mr Wu in Europe.

Vi ska hälsa på hos TingTing och Sofia som är redo med en ny lektion i kinesiska.  Idag i den femte lektionen ska dom gå närmare in på klockan.  Hur man frågar hur mycket klockan är och hur man svarar..

Vår kollega Teresa Lee från engelska SOH radio network utforskar ett tänkesätt i den antika kinesiska kulturen .  Hon berättar tre historier från de gamla skrifterna som beskriver idén om att allt har en själ.

Kryddnejlikan är en vanlig krydda som används i pepparkakor och till glögg, men den är så nyttig att vi borde äta den året runt, flera gånger i veckan. Den har en rad hälsofördelar och är bland annat smärtstillande, antibakteriell, stimulerande och kramplösande, skriver Sanna Ehdin på sin blogg som också publiceras hos vår mediepartner tidningen Epoch Times. Besök www.epochtimes.se  för fler nyheter om mat, hälsa, miljö och vetenskap.

Och däremellan musik som du troligen inte kan höra i något annat program.

2021-01-25 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.