• Undervattenskablar för Internet är ett nytt slagfält mellan Kina och USA
  • Kina förväntar sig en mjukare inställning från USA under Biden
  • Kinesiska högskolestudenter på gränsen till kollaps efter 6 månaders karantän. 
  • Huawei-anställd i Polen åtalad för spionage.  

368 miljoner människor har officiellt avsagt sig sitt medlemskap i det kinesiska kommunistpartiet (http://tuidang.epochtimes.com/).  Vi lyssnar på en del av ljudboken som anses ligga till grund för de många avhoppen som startade för 16 år sedan. Vi har kommit fram till sjätte delen av kapitel 9.

Vi får lyssna på en historia från den kinesiska mytologin som berättar om Shennong som av många betraktas som den kinesiska medicinens skapare.

Nu när julen närmar sig och kylan dragit in över landet kan det passa bra med lite inspiration när det gäller vinterns dryck nummer ett, nämligen glögg.  Traditionen att dricka varmt vin har funnits sedan medeltiden.  I programmet får du både lite historia och ett enkelt recept på lingonglögg.   Läs mer om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

2020-11-30 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *