• Ilska i Hongkong efter att myndigheterna inför direktnummer för angiveri. Nu kan invånarna anmäla varandra för påstådda brott mot den nya nationella säkerhetslagen.
  • Kinas regim använder kinesiska utlandsstudenter som spioner
  • Kanada vill evakuera 300 000 kanadensiska medborgare från Hongkong

Vi lyssnar på nästa avsnitt av ljudboken de Nio kommentarerna som ligger till grund för de stora avhoppen från det kinesiska kommunistpartiet.  Idag är siffran uppe i över 367 miljoner människor som officiellt deklarerat att de avsagt sig sitt medlemskap i partiet och dess underorganisationer (http://tuidang.epochtimes.com/ ). Artikelserien publicerades hösten 2004 i tidningen Epoch Times.  Vi har kommit fram till fjärde delen av kapitel 9.

Corinne Melaske, från engelska SOH radio network delar med sig av en historia som kanske kan mana till eftertanke.  Det är en allegori som handlar om en envis vattenflaska som en gång fanns i ett paradis.

Inom kinesisk medicin säger man att sömnen påverkas av yin och yang.    Helheten yin och yang är uppdelad i två motsatser. Yang fungerar som kroppens inre ledljus som ger bränsle till aktivitet, matsmältning och för att hålla värmen. Yin är det närande och kylande som motverkar yang, håller dig sval, när dig och föryngrar dig. Yang är på topp under dagen fyller på med värme, energi och aktivitet. När kvällen kommer tar yin över vilket hjälper dig att sakta av, varva ner och sedan förnya och läka dig i sömnen. Källan till dålig sömn kan således vara en obalans mellan Yin och Yang. Vi delar med oss av tips man kan göra själv för att förbättra sömnen. Läs mer om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

2020-11-16 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *