• Redan 2013 hade kinesiska forskare skapat ett virus som många varnade för kunde leda till en global pandemi.
  • Forskare från USA, Europa och Japan går samman för att forma en teknikallians av demokratiska länder som en motvikt till den kinesiska regimen.
  • Twitter censurerar och stänger ner konto för kinesisk visselblåsare.

Vi lyssnar på nästa avsnitt av ljudboken de Nio kommentarerna som ligger till grund för över 360 miljoner människors officiella avsägande av sig sitt medlemskap i det Kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer (http://tuidang.epochtimes.com/ ). Vi har kommit till femte och sista delen av kapitel 8.

En helgdag som firats i Kina i tusentals år är månfestivalen, eller midhöstfestivalen som den också kallas.  Och det är snart dags igen.. I år infaller månfestivalen den 1 oktober, då brukar fullmånen vara extra stor och lysa riktigt starkt.  Ursprunget till denna festival finns i en historia som förts vidare från generation till generation under långa tider och den handlade om damen i månen.  Veronica berättar mer..

Den mentala lättnaden du får genom att hantera dom där sakerna som ständigt byggs på är värd insatsen. Här kommer några tips från Leo Babauta som är författare och driver bloggen ”Zen Habits”, han menar att det är bra att lämna små tidsluckor i planeringen för att ta hand om allt som staplats på hög.  Läs hela artikeln och mer om hälsa och livsstil hos vår mediepartner tidningen Epoch Times på www.epochtimes.se

20-09-28 Nyheter, kultur och visdom om och från Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *